MAGNETNA REZONANCA MALE KARLICE

Svi pregledi obavljaju se magnetnom rezonancom jačine 1.5T.

magnetna rezonanca beograd

MR MALE KARLICE AKCIJA

U našoj zdravstvenoj ustanovi moguće je uraditi magnetnu rezonancu male karlice po akcijskoj ceni od 12,800.00 RSD svakog utorka. Trajanje snimanja je oko 1h, nakon čega dobijate nalaz lekara radiologa u pisanoj formi, kao i CD filmove. Sve u jednom danu, bez čekanja.

13.800 RSD

12.800 RSD

POGLEDAJ SVE POPUSTE Pozovite nas

ŠTA JE MAGNETNA REZONANCA MALE KARLICE?

Magnetna rezonanca male klarlice je superiorna, neinvazivna metoda pomoću koje možemo pratiti evaluaciju, procenu proširenosti i praćenje bolesti muških i ženskih organa u karlici - materice i jajnika kod žena, a prostate kod muškaraca.

KADA URADITI MR MALE KARLICE?

Magnetna rezonanca karlice se koristi za dijagnostikovanje bolesti organa koji se nalaze u maloj karlici:

  1. mokraćne bešike (upala mokraćne bešike, kamenje u bešici, tumori mokraćne bešike ...)
  2. uterusa-materice (miomi, tumori maternice, endometrioza ...)
  3. jajnici (ciste jajnika, karcinom jajnika, policistični jajnici ...)
  4. prostate (benigna hiperplazija prostate, karcinom prostate, upala prostate...)
  5. testisa (orhitis, torzija testisa, hidrokela, varikokela)
  6. limfnih čvorova ( NHL non Hodgkin limfom, Hodgkin limfom, metastaze)

KAKO SE PRIPREMITI ZA MR MALE KARLICE?

Obavezno ponesite svu medicinsku dokumentaciju koja se odnosi na pregled koji radite kao i nalaze uree i kreatinina iz krvi. Metal u telu je kontraindikacija za snimanje, a metalne predmete kao što su nakit, novac, platne kartice slušne aparate, zubne proteze ostavićete u kabini za presvlačenje.

Novi savremeni materijali kao što su platina, titanijum, kompatibilni su sa magnetnim poljem i nisu kontraindikacija za ulazak u isto. Vašu terapiju - lekove slobodno možete popiti i normalno možete jesti.

KAKO IZGLEDA PREGLED MALE KARLICE NA MAGNETNOJ REZONANCI?

Postupak je bezbolan i neinvazivan, nema štetnog jonizujućeg zračenja. Radiološki tehničar će postaviti specijalne zavojnice oko područja tela koje ćete snimati.
Tokom MR pregleda nalazite se unutar uređaja oblika cevi. Aparat stvara ponavljajuće zvukove zbog čega ćete dobiti posebne slušalice za uši koje prigušuju zvukove kako bi se prijatnije osećali.

Važno je slušati upustva radiološkog tehničara i biti maksimalno miran tokom pregleda jer se pri pomeranju stvaraju artefakti i slika neće biti prikladna za analizu.

Ponekad je prilikom snimanja potrebno primiti i kontrastno sredstvo (određuje lekar radiolog u toku samog snimanja) radi boljeg prikaza promene i otklanjanja sumnje na patološki proces. Kontrastno sredstvo se obično aplikuje preko vene u ruci (kao kada vadite krv). U nekim slučajevima prilikom intravenskog davanja kontrastnog sredstava pacijent može osetiti hladnoću ili toplotu u ruci.

Po završenom pregledu lekar specijalista radiolog odmah očitava i opisuje Vaše snimke, nakon čega dobijete nalaz i CD filmove. Lekar Vam precizno i detaljno objasni nalaz i da preporuku za dalji nastavak lečenja ili eventualno uputi u ogdovarajuću bolničku ustanovu.
Pregled obično traje oko 30 minuta.

Nakon završene dijagnostike male karlice na magnetnoj rezonanci možete se vratiti uobičajenim dnevnim aktivnostima.

Dodatna pitanja i informacije možete pogledati u drugim sekcijama sajta ili kontaktirati nas putem email-a ili mobilnih telefona.