DIJAGNOSTIČKE METODE

PREGLEDI KOJE MOŽETE OBAVITI

MULTISLAJSNI SKENER (MSCT)

Multislajsni skener je pouzdana dijagnostička metoda koja daje veoma detaljne prikaze mekih tkiva, krvnih sudova i kostiju. Preporučuje se kod sumlje na tumore, trombozu, aneurizmu, unutrašnje krvarenje. Indikovan je i u situacijama gde postoji trauma, oštećenje mišića, preloma kostiju.

DETALJNIJE

ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA

Ultrazvučna dijagnostika (ehografija) je potpuno bezbedna, neinvazivna i jednostavna dijagnostička metoda. Radi se kao osnovno snimanje kontrolnog-preventivnog praćenja vašeg zdravstvenog stanja kao i za rano otkrivanje promena u vašem orgnizmu.

DETALJNIJE

DOPPLER KRVNIH SUDOVA

Kolor doppler krvnih sudova je neinvazivna dijagnostička metoda koja se primenjuje u cilju ispitivanja protoka krvi, izgleda zida krvnih sudova i drugih karakteristika, kao i kod pacijenata sa sumnjom na patoloških promene na njima (suženje, proširenje, krvni ugrušci).

DETALJNIJE

MAMOGRAFIJA

Mamografija predstavlja zlatni standard u algoritmu pregleda dojki žena starijih od 35 godina. Nakon kliničkog pregleda od strane hirurga, podrazumeva rendgensko snimanje tkiva dojki u dve projekcije svake dojke, tako da radiolog opisuje četiri filma.

DETALJNIJE

RENDGEN RADIOGRAFIJA

Brza I korisna dijagnostika koja uz pravu indikaciju daje puno podataka koji su odlučujući za dalje zbrinjavanje pacijenta i kontrolu bolesti. Zasniva se na primeni rendgenskih ili X zraka za snimanje različitih delova tela i organa.

DETALJNIJE

HOLTER EKG MONITORING

Holter EKG monitoring je posebna, neivazivna dijagnostička metoda za registraciju elektrokardiograma (ekg) i praćenja rada srca u dužem vremenskom periodu (najčešće od 24h-48h, a po potrebi i 5-7 dana) uz pomoć, malog prenosnog aparata.

DETALJNIJE