PREGLED GASTROENTEROLOGA

Gastroenterološki specijalistički pregled radi se kod smetnji digestivnog sistema koji čine jednjak, želudac, dvanaestopalačno, debelo i tanko crevo, jetra, žučna kesa, žučni kanal i pankreas. Pregled obavljaju lekari interne grane medicine, u cilju dijagnostike, lečenja i sprečavanja nastanka bolesti organa za varerenje.

pregled gastroenterologa

Kada treba uraditi pregled gastroenterologa?

Pregled gastroenterologa treba uraditi kada imate probavne smetnje, bolove u gornjem trbuhu, povraćanje, promene u funkciji creva ili krvarenje.

Simptomi koji ukazuju na pregled gastroenterologa su: peckanje i bol iza grudne kosti, bol u stomaku, problemi sa gutanjem, uporno povraćanjem, proliv, zatvor, naglo mršavljenje, gubitak apetita i drugo.

Šta obuhvata gastroenterološki pregled?

Gastroenterološki pregled sastoji se od razgovora s pacijentom o trenutnim i ranijim tegobama (anamnezom), detaljnog kliničkog pregleda, savetom i preporukom lečenja kao i po potrebi dodatnih dijagnostičkih pregleda.

GASTROENTEROLOŠKE USLUGE U ZDRAVSTVENOJ USTANOVI MR ČUKARICA SU:


Priprema za gastroenterološki pregled?

Za pregled gastroenterologa nije potrebna posebna priprema. Poneti ranije nalaze (intervencija, operacija, pregleda) i laboratorijske rezultate, ukoliko ih pacijent ima.

Lekari koji rade u našoj ustanovi gastroenterološki pregled:

Dodatna pitanja i informacije možete pogledati u drugim sekcijama sajta ili kontaktirati nas putem email-a ili mobilnih telefona.