PREGLED DERMATOLOGA

Dermatologija je grana medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem kože i njenih adneksa (mirisne žlezde, znojne žlezde, lojne žlezde, mlečne žlezde, dlake i nokti) i vidljivih sluzokoža. Dermatolog je specijalista kome se možete obratiti ako imate bilo kakvu promenu na vašoj koži, temenu ili noktima.

pregled dermatologa

PROMENE NA KOŽI KOJE SE MOGU POJAVITI:


 1. ekcem
 2. virusne bradavice
 3. gljivične infekcije kose, noktiju i kože
 4. akne
 5. rosacea
 6. psorijaza
 7. fleke nakon sunčanja,opekotine od sunca i solarijuma
 1. pojačano opadanje kose
 2. opadanje kose u pečatima
 3. tumori kože (bazocelularni i spinocelularni sa kože)
 4. šuga
 5. savetovalište i pregledi u vezi polno prenosivih bolesti
 6. (genitalni herpes, trihomonijaza, gonoreja, kandidijaza, uretritisi, hlamidije, mikoplazme, ureaplazme)

Dermatološki pregled uključuje klinički pregled kože i vidljivih sluzokoža. Neke bolesti kože mogu ukazati i na bolest unutrašnjih organa. Promene na koži uzrokovane kumulativnim izlaganjem suncu, sve su više u fokusu naše brige za zdravlje. Pregled mladeža uz dermatoskopiju postao je standard preventivnih pregleda koje svaka osoba treba da obavi.

U novije vreme kozmetologija i estetska dermatologija su neki od novijih izazova savremene dermatologije. Tu treba istaknuti primenu različitih vrsta pilinga, filera hijaluronske kiseline i botoxa kao najčešće primenjivane metode koje koristimo u anti-age medicini.

RADIOTALASNO UKLANANJE PROMENA NA KOŽI I SLUZOKOŽI (HYFRECATOR)

Zavod "MR Čukarica" poseduje aparat, dermatohirurški uređaj ( Hyfrecator 2000 ) za radiotalasno uklanjanje promena na koži i sluzokoži. Radiointerevencije predstavljaju savremen način brzog i pouzdanog uklanjanja promena na koži. Prednost radiotalasa je u tome što se svaka promena uklanja u potpunosti samo jednom intervencijom i što za razliku od klasičnih metoda nema recidiva niti ožiljaka.

Indikovane promene za upotrebu aparata su: bradvice, keratoze (benigne promene žuto mrke boje, somotaste površine) kondilomi, kapilare na koži, tumore krvnih sudova kože, komedone, milije, papilome, ksantelazme, derme i epidermne ciste manjih dimenzija, sebacealne hiperplazije (beningo oboljenje lojnih žlezda, beličaste promene iznad nivoa kože).

Zdravstvena ustanova "MR Čukarica" uz stručan savet vrhunskih lekara sa VMA, nudi sledeće usluge:

 1. Pregled dermatologa
 2. Pregled mladeža uz dermatoskopiju
 3. Radiotalasno uklanjanje promena na koži (hyfercator)
Lekari koji rade u našoj ustanovi dermatološki pregled:

Dodatna pitanja i informacije možete pogledati u drugim sekcijama sajta ili kontaktirati nas putem email-a ili mobilnih telefona.