SPECIJALISTIČKI PREGLEDI

Pregled Kardiologa + EKG

Na prevenciju KVB možemo uticati dijagnostičkim metodama (analiza krvi, klinički pregled, EKG, EHO srca sa dopplerom krvnih sudova, Holter EKG 24h i pritiska 24h, TFO, SEHO), otkriti faktori rizika, već nastalo oboljenje, komplikacije i preduzeti odgovarajuće mere prevencije i lečenja.

DETALJNIJE

Pregled Endokrinologa

U zavisnosti od uzete anmneze i kliničkog pregleda, po potrebi se radi magnetna rezonanca ili UZ štitaste žlezde, nadbubrežne žlezde, tiroidne i parotidne žlezde, analiza krvi hormonskog statusa i nivoa šećera u krvi na osnovu kojeg lekar endokrinolog procenjuje stanje, tok lečenja i propisuje odgovarajuću terapiju.

SAZNAJ VIŠE

Pregled Neurologa + EEG

Osnova kliničke procene neuroloških smetnji je neurološki pregled, nakon čega se po potrebi može proširiti na visokodiferentnu dijagnostičku obradu EEG video - poligrafsko snimanje registrujovanja bioelektrične aktivnosti mozga, MR glave, MR angiografija, MR kičme ili multislajsni skener

SAZNAJ VIŠE

Pregled Pulmologa

Analiziranje subjektivnih tegoba, kao što su gušenje, kašalj, brzo zamaranje, sviranje i bol u grudima, veoma su bitni za postavljanje dijagnoze i adekvatnu terapiju. Pacijent se po potrebi upućuje na RTG ili MSCT grudnog koša, laboratorijske analize, plućnu funkciju spirometrija, kao i alergološku obradu.

SAZNAJ VIŠE

Pregled Nefrologa

Nefrologija je grana interne medicine koja se bavi radom, funkcijom i bolestima bubrega i organa mokraćnih puteva. Najčešći simptomi koji zahtevaju klinički pregled ili dopunsku dijagnostiku (laboratoriju, ultrazvuk, rendgen, magnetnu rezonancu) su bolovi, povišena temperatura, umor, malaksalost, poremećaj mokrenja …

SAZNAJ VIŠE

Pregled Gastroenterologa

Gastroenterologija je deo interne medicine koji se bavi bolestima digestivnog sistema - sistema za varenje. Pregled se sastoji od uzimnja anamneze, detaljnog kliničkog pregleda i po potrebi dodatnih pregleda - ultrazvuk abdomena, kolonoskopija, gastroskopija, laboratorija i radiološke pretrage.

SAZNAJ VIŠE

Pregled Reumatologa

Reumatologija se bavi dijagnostikom i lečenjem infektivnih, zapaljenskih, urodjenih i stečenih bolesti koštanog sistema, zglobova, tetiva i mišića. Pregled obuhvata uzimanje anamneze, klinički pregled, laboratorijske analize i po potrebi dijgnostičke pretrage.

SAZNAJ VIŠE

Pregled Ortopeda

Ortopedija je grana medicine koja proučava, sprečava i leči bolesti, deformacije i povrede koštano-zglobnog sistema. Na osnovu kliničkog pregleda i uzete anamneze, lekar zahteva rendgen, multislajsni skener ili magnetnu rezonancu i sugeriše na potrebe fizikalne terpije, imobilizacije ili operativnog zahvata.

SAZNAJ VIŠE

Pregled Psihijatra

Osnovni psihijatrijski instrument je psihijatrijski intervju, pri kojem lekar nenametljivo i empatijski prikuplja podatke o poteškoćama i vremenu kad ih je pacijent ili okolina primetila. Jedan od osnovnih ciljeva intervjua, osim postavljanja dijagnoze je aktivno uključiti pacijenta u proces lečenja.

SAZNAJ VIŠE

Pregled Otorinolaringologa

Otorinolaringologija (ORL) je grana medicine koja se bavi dijagnozom i lečenjem bolesti uva, grla i nosa. Pregled se izvodi pomoću specifičnih pomagala poput spekuluma, ušnih levaka, fiberendoskopa i otomikroskopa. Na temelju anamneze i kliničkog pregleda utvrđuje se njihovo stanje i određuje vrsta lečenja.

SAZNAJ VIŠE

Pregled Fizijatra

Fizijatar je lekar specijalista koji se bavi problemima sistema za kretanje, tačnije oboljenjima i povredama zglobova, mišića, kostiju i ligamenata. Pregled uključuje anamnezu i fizikalni pregled, a po potrebi i dijagnostiku (rendgen, multislajsni skener, magnetnu rezonancu, ultrazvuk) i kompletnu uslugu fizikalne terapije i rehabilitacije.

SAZNAJ VIŠE

Pregled Dermatologa

Dermatologija je grana medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem kože i njenih adneksa (mirisne žlezde, znojne žlezde, lojne žlezde, mlečne žlezde, dlake i nokti) i vidljivih sluzokoža. Dermatolog je specijalista kome se možete obratiti ako imate bilo kakvu promenu na vašoj koži, temenu ili noktima.

SAZNAJ VIŠE

Pregled Urologa

Urologija je grana medicine koja se bavi bolestima muškog i ženskog urinarnog trakta i muškim reproduktivnim organima. Oboljenja koja spadaju u nadležnost urologa: infekcije mokraćnih kanala, bubrega i bešike, upala prostate, urođene anomalije, kamenci, impotencija, poremećaj testisa i okolnih struktura, inkontinencija ...

SAZNAJ VIŠE