ULTRAZVUK ABDOMENA I MALE KARLICE

magnetna rezonanca beograd

ULTRAZVUK ABDOMENA POPUST

U našoj zdravstvenoj ustanovi moguće je uraditi ultrazvuk male karlice po akcijskoj ceni ponedeljkom, sredom i petkom 2,000.00 RSD. (jetra, slezina, pankreas, žučna kesa i žučni putevi, bubrezi i nadbubrežne žlezde, trbušna aorta)

3.500 RSD

2.000 RSD

POGLEDAJ SVE POPUSTE Pozovite nas

Ultrazvuk stomaka (abdomena) i male karlice je dijagnostička metoda koja prikazuje strukturu različitih organa u trbušnoj duplji. Tehnika ultrazvuka je zasnovana na ultrazvučnim talasima koji prolaze kroz različita tkiva, odbijaju se i vraćaju ka sondi, koja obrađuje talase i prikazuje ih na ekranu.

ultrazvuk abdomena i male karlice

Pregled se izvodi kada je potrebno dobiti informacije o veličini i strukturi parenhimatoznih organa stomaka: jetre, slezine, pankreasa, žučne kese i žučnih puteva, bebrega i nadbubrežnih žlezda, trbušne aorte, mokraćne bešike i prostate.

Priprema za ultrazvučni pregled stomaka je veoma važna za kvalitet dobijene informacije.
Potrebno je da pacijent 4 sata pre pregleda ne jede, a dva do tri dana pre ultrazvučnog pregleda poželjno je ne uzimati hranu koja stvara gasove (bogatu vlaknima, kojih ima najviše u žitaricama, voću i povrću).

U hitnim slučajevima, ultrazvuk stomaka se izvodi bez ikakve prethodne pripreme.
Za pregled mokraćne bešike i prostate kod muškaraca potrebno je adekvatno ispuniti mokraćnu bešiku, popiti oko litar tečnosti 1.5h pre pregleda i ne mokriti.

Zbog jednostavnosti i bezbednosti pregleda, ultrazvučni pregled stomaka i male karlice predstavlja pouzdanu metodu u otkrivanju i praćenju različitih oboljenja abdominalnih organa, kao što su: urođene anomalije, upalne promene (akutne i hronične upale pankreasa, žučne kese, jetre, bubrega ) , ciste, tumori, ciroza jetre, kamenčići u žučnoj kesi i bubrezima, prisustvo slobodne tečnosti u trbušnoj duplji, aneurizmi (proširenja) i aterosklerotični plakovi na velikim krvnim sudovima, kao i povrede trbušnih organa.

Ultrazvuk je bezbolan, nema zračenja ni opasnosti po pacijenta.

Dodatna pitanja i informacije možete pogledati u drugim sekcijama sajta ili kontaktirati nas putem email-a ili mobilnih telefona.